Trofeus Correblau 2022

Record solidari a la 7ª edició del Correblau!

Més de 1500 participants corren o caminen per la inclusió educativa de l’alumnat amb autisme.

El passat 13 de novembre va tenir lloc la setena edició del Correblau, la cursa solidària que ha marcat un nou rècord, 1.500 participants s’han compromès amb la inclusió dels infants i joves amb autisme a través d’una activitat esportiva.

Després de 7 anys d’esforç, de tenacitat i de compromís de les famílies, agents socials, empreses i ciutadans/es s’ha aconseguit que el Correblau passi de ser una cursa familiar a una cursa referent de la inclusió a la Ciutat de Barcelona amb cada cop més participació ciutadana i de corredors/es professionals.

Aquest any, des d’Aprenem Autisme hem volgut fer un salt qualitatiu i incorporar noves tecnologies com el xip groc per arribar a nous/es participants professionals. També hem creat noves categories i premis per posar en valor i donar visibilitat a la solidaritat i el suport de les empreses que col·laboren per a fer possible els projectes de l’entitat així com mobilitzar a la ciutadania i el seu entorn per sumar kilòmetres per l’autisme creant el seu propi equip solidari.

Correblau 2022

D’aquesta manera, hem impulsat la nostra tasca de donar a conèixer i sensibilitzar sobre l’autisme per tal de trencar mites i estereotips que encara hi ha al seu voltant i que suposen veritables barreres per a la seva inclusió educativa de les persones amb aquesta condició apareixent als mitjans de comunicació locals i nacionals.

A més, cal afegir que a Catalunya actualment 1 de cada 4 alumnes amb necessitats educatives específiques té autisme, una xifra que ha incrementat considerablement, un 216% en els últims 10 anys. Segons un recent estudi de ‘Confederación Autismo España’, el sistema educatiu no està preparat per cobrir les necessitats d’aquest alumnat, i el 75% dels docents han hagut d’autofinançar-se la formació específica en autisme.

Correblau 2022

Així, els fons recaptats es destinaran íntegrament al Projecte Solidari Aprenem Autisme per seguir avançant en un sistema d’educació inclusiva ja que malauradament avui dia els centres educatius encara no disposen de les eines ni els recursos necessaris per a treballar amb l’alumnat amb necessitats educatives específiques, especialment amb els autistes.

Correblau 2022

Per aquest motiu, des d’Aprenem Autisme acompanyarem als centres educatius perquè puguin disposar de recursos, estratègies i metodologies educatives adequades pel que fa a l’atenció educativa de l’alumnat amb autisme mitjançant la formació i assessorament a equips docents. D’aquesta manera, avançarem cap a una educació de qualitat i accessible que permeti el desenvolupament del seu aprenentatge en condicions d’equitat.

Correblau 2022

I això ha estat possible a tots/es, a cada un/a de dels/les participants, patrocinadors, col·laboradors, administracions públiques i persones voluntàries a qui volem mostrar el nostre més sincer agraïment perquè gràcies al vostre suport hem aconseguit fer gran el #Correblau.

AGRAÏTS, aquesta és la paraula que ho resumeix tot.

Us deixem algunes fotografies dels moments més entranyables de la cursa.

5K Femenino

Podi 5K Femení
Patricia Amador Peris
Magdala Navarro Deu
Laura Gañán Pérez

5K Masculino

Podi 5K Masculí
David Garcíaa Aranda
Juan Ignacio Piero
Houssein El Achhab

10k Femenino

Podi 10K Femení
Mónica Fábrega
Sandra Martinez López
María Christoffersen

10K Masculilno

Podi 10K Masculí
Alberto Melgosa García
Lluis Amat García
Rogelio Uriel López

Correblau 2022

Sortida

Correblau 2022

Empresa més ràpida 5km i 10km
Garrigues

Correblau 2022

Equip que més km ha sumat per l’Autisme
Objectiu Esmorzar amb la participació de 65 participants

Correblau 2022

Fi de l’acte
Montse Heredia