Aprenem Autisme Taller Artistic

Avançant en la creació d’espais d’oci per a persones amb autisme

Avançant en la creació d’espais d’oci per a persones amb autisme

Durant l’estiu, mirar amb perspectiva l’any i repassar tot el treball fet és un bon exercici per a qualsevol entitat. Valorar noves propostes, mesurar el grau d’impacte i satisfacció que han tingut i realitzar una observació distant, però activa, és fonamental per a continuar avançant.

Enguany  des d’Aprenem Autisme, hem posat en marxa diverses propostes que han resultat ser molt interessants: d’una banda, la posada en marxa del Punt Social, una activitat que iniciem durant el curs 2021 i, d’altra banda, un taller de creació artística, que s’ha fet durant aquest mes de juliol. I, com a novetat per a aquest mes d’agost 2022, farem una visita guiada i cognitivament accessible pels carrers de les festes de Gràcia i Sants.

Aprenem Autisme Taller Artistic

Punt Social

El Punt Social es tracta d’un taller anual que té per objectiu promoure activitats d’oci per a persones joves i adultes. Hem format grups d’entre 5 a 6 persones reunint-nos cada dijous a la tarda de 17 h a 19 h. Dues hores, que tenen com a finalitat compartir espai i temps. Les activitats que s’han fet han estat culturals i d’oci; anar a exposicions, a la biblioteca, fer salting, anar al rocòdrom, a la platja, a la pista de bitlles o visionat de curtmetratges.

Així, d’acord amb els interessos i prioritats dels més joves hem realitzat activitats motivadores per a ells. Això ens ha permès treballar paral·lelament gràcies a la seva implicació en l’organització d’aquestes, en aspectes relacionats amb l’autonomia i el desenvolupament de competències personals.

D’aquesta manera, les activitats es converteixen en un mitjà per a vincular a les persones al seu entorn fomentant, les relacionades socials amb els mateixos i els seus companys del punt social.

Aprenem Autisme Taller Artistic

Taller Artístic

Durant aquest mes de juliol, hem dut a terme una nova activitat d’oci dirigida a persones amb autisme a partir de catorze anys; el Taller Artístic. L’activitat ha estat guiada per Laura de la Mar, una artista que ha combinat l’aprenentatge d’unes certes tècniques plàstiques i la utilització de nou material, respectant l’expressió artística de cadascun/a de els/as participants.

L’activitat ha reunit adolescents i joves tots els dimecres durant dues hores. A causa de la brevetat temporal, aquest taller artístic ha suposat un testet per a promoure l’expressió artística de cadascun dels seus participants a través de l’art, al mateix temps que han pogut descobrir noves tècniques i materials per al dibuix, la pintura i l’escultura.

Aprenem Autisme Taller Artistic

Visita guiada accessible

Entre una altra de les propostes innovadores d’aquest 2022 i en col·laboració amb el Districte de Gràcia, des d’Aprenem Autisme hem preparat una visita cognitivament accessible en plenes festes de Gràcia i Sants.

Aquesta activitat es realitzarà el dijous 18 d’agost a les 10.00 a.m. on prèviament, es facilitarà un document d’anticipació amb imatges i pictogrames amb l’objectiu de recórrer 6 carrers de l’adornada Vila de Gràcia. El 23 d’agost, serà el torn de les festes de Sants, on el recorregut constarà de la visita a 4 carrers i ambdues seran accessibles cognitivament.

És una visita amb especial sensibilitat en persones amb autisme, però estarà oberta a tots els públics. Si estàs interessat/a a participar, escriu-nos un correu a lleure.aprenem@gmail.com

Des d’Aprenem Autisme creiem que proporcionar espais d’oci contribueix a generar innombrables beneficis per a tots/as. El contacte amb la naturalesa, l’autoconeixement, el desenvolupament de competències com ara treball en equip, resolució de conflictes o simplement, gaudir d’un espai de descans i diversió és fonamental. Per això, continuarem plantejant una programació d’oci que trenqui barreres.